Efteling dive coaster Baron 1898
Foto: Wikimedia Commons By TimvdH96 (Own work)

Efteling dive coaster Baron 1898

Spectaculaire dive coaster Baron 1898 van attractiepark ' De Efteling'. Deze maakt een vrije val van 37,5 meter en je bereikt hiermee een maximale snelheid van 90 km per uur.

' 7 verschillende gebouwen met diverse typen daken '

Deze staalconstructie is compleet 3D in Tekla Structures uitgewerkt en bestaat uit 7 verschillende gebouwen. Deze gebouwen hebben diverse typen daken zoals een rond, schuin en shed dak. Verder klapstuk is een stalen schoorsteen boven op het foto verkooppunt.

Efteling Baron 1898
Foto staalconstructie bron © De Vijf Zintuigen

Tip: Neem de 1e rij aan de buitenkant! Voor de echte dare devils welke van snelheid houden!

Dit gebouw oogt eenvoudig maar heeft erg veel verschillende disciplines welke bij elkaar komen. Bovendien is dit een attractiepark waar speciale veiligheidsregels gelden. Ook alle trappen (ca. 25 stuks) in en rondom deze gebouwen en baan zijn door ons uitgewerkt. Trappen en bordessen met roostertreden maar ook met nostalgische speciale 'oude' tranenplaat' Niet te vergeten de talloze meters leuning in het gebouw en bij de wachtrijen buiten. Als je de rit beleeft hebt kijk dan eens bij het naar buiten gaan in het vertrekgebouw naar de speciaal afgedichte gaasleuning bij het grote wiel.

Afbeelding galerij

Tekla Structures model
1 / 4

Een korte bouwtijd van in totaal maar 10 maanden tot oplevering 1 juli 2015. BIM met controle en finetunen van IFC modellen. Het bovenste platvorm (voor je de diepte invalt) is ook uitgewerkt door Buro Grondverf.

Kengetallen

  • ca. 150.000 kg. staalconstructie
  • ca. 25 trappen en bordessen

Bouwteam

Efteling Baron 1898